Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on pro 19, 2013

Nagrada zavičajnom muzeju

Nagrada zavičajnom muzeju

Muzej otoka Brača u Škripu dobitnik godišnje nagrade Hrvatskog muzejskog društva

DodjelanagradeNagradu Hrvatskog muzejskog društva za muzejsku akciju  u 2012. godini dodijeljenu Muzeju otoka Brača u Škripu primila je na svečanosti u zagrebačkom Muzeju Mimara ravnateljica Centra za kulturu Brač Jasna Damjanović.

Godišnja nagrada za objavljena, izložena  ili na drugi način javno prezentirana ostvarenja muzejske struke u protekloj  kalendarskoj godini dodijeljena je u pet kategorija, a Muzej u Škripu dobio je nagradu za muzejsku akciju – Noć muzeja pod nazivom “Večer bračke škrtosti”.

U obrazloženju ocjenjivačkog suda stoji kako se Muzej otoka Brača u Škripu u sklopu županijske ustanove Centra za kulturu Brač, u Noći muzeja 2012. pod nazivom “Večer bračke škrtosti” iznimno uspješno povezao s lokalnom zajednicom i izašao izvan svojih okvira u okruženje u kojem žive njegovi posjetitelji te senzibilizirao lokalnu zajednicu spram muzeja, istovremeno pokazujući čime rezultira povezivanje baštinskih ustanova ( muzej – turistička zajednica – knjižnica – škole).

Ravnateljica Jasna Damjanović zahvalila se suorganizatorima Noći muzeja 2012. – Turističkoj zajednici grada Supetra i Narodnoj knjižnici Supetar, bračkim i svim ostalim sudionicima ove nagrađene muzejske akcije, a osobito kustosici muzeja Andrei Matoković i svim mještanima Škripa.

– Zaista nas veseli ova nagrada struke i obvezuje u nastojanjima da muzej i nadalje bude poticaj za kulturni ali i turistički i gospodarski razvoj naše otočne zajednice. U prilog tome govori i činjenica da je brački zavičajni muzej ove godine posjetilo gotovo 15 tisuća posjetitelja – kazala je Damjanović

(preneseno sa: http://www.dalmacijanews.com)

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)