Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on ožu 9, 2013

Planinarski križni put na Braču

Planinarski križni put na Braču

Danas, 9. ožujka održana je prva (duža) etapa 51. planinarskog križnog puta kojem je otok Brač po prvi put domaćin. Više stotina hodočasnika pohodilo je otok iz svih krajeva Hrvatske kako bi za križem prohodali dionicu od Supetra preko Donjeg Humca, Nerežišća, Škripa, Dola i Postira moleći uz put i meditirajući kraj brojnih crkvica i u župnim crkvama koje su prolazili.

Pridružili su im se i malobrojni vjernici iz bračkih župa, što se može donekle objasniti izuzetno kišovitim vremenom, ali šteta je da nisu iskoristili priliku na ovaj “pješački” način upoznati ljepote svog otoka i njegove kršćanske tradicije. Ovogodišnju procesiju obilježila je simbolika Ribe – prvog kršćanskog simbola koji su svi sudionici procesije dobili za uspomenu na ovaj pohod.

Hodočasnici su u svakom bračkom mjestu a i u nekim poljskim kućicama lijepo primljeni i počašćeni jer zbilja je nesvakidašan prizor nepregledna kolona uglavnom mladih ljudi koji su svojim vedrim duhom, pjesmom, tišinom i molitvom obilježili svaki kutak kojim su prošli.

Hodočašće se nastavlja i sutra, pješačenjem iz Postira do Supetra u kojem će se održati završna misa u 15 sati nakon čega se gosti vraćaju trajektom na kontinent.

Foto album na: http://moj-otok.com/wp/sutivan/planinarski-krizni-put-na-bracu/

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)