Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on tra 29, 2013

Slatka pješačka staza

Slatka pješačka staza

Svečanim otvaranjem 28. travnja započela je priča o jedinstvenoj bračkoj turističkoj gastro-pješačkoj stazi „Dolčeviti“.

Uređena prema konceptu koji je osmislio direktor TZG Supetra Ive Cvitanić sa svojim suradnicima ova „gourmet“ staza vodi goste od dobro označenog ulaza na vrhu uspona prema Nerežišćima preko Donjeg Humca do skrivene Dračevice.

Posebitost staze je u tome što gostima osim ugodnog i slikovitog pješačenja i uživanja u prirodi i biljkama nudi i mogućnost obilaska pet ugostiteljskih objekata, dvije umjetničke galerije i jedinog vinskog podruma na ovoj strani otoka. Temeljem „Putovnice“ koju će putnik namjernik moći preuzeti u turističkom Info punktu u trajektnoj luci omogućena mu je degustacija raznovrsnih bračkih specijaliteta u pojedinom ili svim ugostiteljskim objektima po popularnim cijenama, posjet vrsnim bračkim umjetnicima u kamenu i kušanje vina u vinskom podrumu obitelji Senjković. Svaki od ugostiteljskih objekata raspoređenih na putu: „Ranjak“, „Žiža“, „Turanj“, „Kopačina“ i „Pol česminu“ ponudit će gostima ukusne delicije za koje su se specijalizirali a obilazak svih postaja staze na kojima će „putovnicu“ popuniti prigodnim pečatima donositelju osigurava i poklon iznenađenja koji može preuzeti u turističkom uredu u Supetru.

Sa ljepotom staze i originalnom koncepcijom upoznali su se danas i brojni uzvanici i televizijske ekipe koji su na relativno kratkoj stazi (6 km) uživali u skoro cjelodnevnom izletu i otišli kućama prepuni dojmova, punih želudaca i sa okusom „slatkog bračkog života“ na nepcima.

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)