Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on srp 22, 2012

Vanka Regule 2012

Vanka Regule 2012

Čudo od manifestacije koje se unatoč crnim predviđanjima održalo i ove  godine u Sutivanu na otoku Braču pokazalo je da bi gašenje ovog događaja vratilo mjesto u mračni srednji vijek turističke ponude.

Nevjerovatno je da u ovom događanju možete uživati pa makar i ne stigli na niti jedno natjecanje niti pogledali iti jedan film što se meni ove godine i dogodilo,  ali to upravo govori o njegovoj kvaliteti. Kolati ovih dana mjestom i vidjeti pune štekate, mostove, plaže, parkove i ulice mladih ljudi koji su se sjatili na ovaj u nekim krugovima već odavno kultni događaj, svakome ko voli Stivan mora biti neizmjeran gušt.

Kotrljanje bicikli i longboardova, zatezanje slacklineova, škripanje opute i lamatanje jedara, šljapkanje vesala i vibriranje bouldera zvučna su kulisa koja se uvečer pretopi u svirku odličnih glazbenika, ujutro u tišinu spavanja među borovima i na škrapama, a par sati kasnije u zveckanje kučarina po šalicama espressa i cappuccina.

Ove godine je postalo jasno i da se na Vanka Regule ne dolazi isključivo radi natjecanja već  jednostavno da bi se bilo tu, da se bude dio ovog društvenog, sportskog, filmskog i glazbenog doživljaja kojem zasigurno nema premca u širem okruženju. Pravi efekt ovog događaja na Sutivan bit će vidljiv sutra ujutro, kad se sve spomenute lokacije isprazne i vrate u rutinu, pametnima dovoljno da vide da ovu stvar treba pomagati i njegovati u interesu mjesta i čitavog otoka, a onima koji to svake godine izguraju na svojim leđima i preko svojih džepova što reći nego:

Bravo momci i djevojke, bravo Ivo i ostali, bravo simpatizeri, volonteri i financijeri, gurajte i ne dajte se, dobar glas se nadaleko čuje! Vidimo se na Vanka Regule 2013.

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)