Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 16, 2012

BookCrossing na Braču

BookCrossing na Braču

Od 13. travnja 2012. godine Hrvatska narodna knjižnica Antonio Rendić Ivanović Sutivan postala je punopravna članica svjetske BookCrossing zajednice!

U sklopu učlanjenja formirana je prva «BookCrossing zona» na otoku Braču, u prostorijama stivanske knjižnice, gdje će ubuduće članovi svjetske BookCrossing zajednice moći preuzeti numerirane naljepnice za puštanje u opticaj svojih knjiga, a također i ostaviti pronađene i pročitane knjige kako bi se nastavio njihov put od ruke do ruke čitatelja širom svijeta.
Prezentacija BookCrossing pokreta održat će se u Sutivanu 23. travnja u sklopu programa obilježavanja Svjetske noći knjige, o ćemu ćemo vas naknadno detaljno izvjestiti.

BookCrossing je virtualni pokret nastao u Sjedinjenim Američkim Državama 2001. godine, kada je pokrenuta internetska stranica http://www.bookcrossing.com i od tada se proširio širom svijeta.

Načelo je BookCrossinga da knjige moraju biti slobodne, a ne zarobljene na policama. Poklonici ovog pokreta diljem svijeta ostavljaju knjige koje prolaznici mogu ponijeti, pročitati, a onda negdje ostaviti za novog čitatelja.

PRAVILA BOOKCROSSINGA:

• u knjižnici se nalazi posebno označeno mjesto na kojem korisnici, ali i cjelokupna zainteresirana javnost, mogu ostavljati knjige koje žele podijeliti s drugima te, također, uzeti bez ikakve obveze knjige koje bi i sami voljeli pročitati
• vlasnik knjige u knjigu lijepi naljepnicu koju će zatražiti od knjižničara, čime potvrđuje da knjiga ulazi u BookCrossing
• nakon čitanja knjiga se vraća u knjižnicu na mjesto označeno kao mjesto razmjene ili se prosljeđuje dalje nekomu koji bi je volio pročitati

Ako imate neku knjigu koju biste voljeli podijeliti s drugima, donesite je u Narodnu knjižnicu Sutivan i uključite je u program BookCrossing. Zbog velikog opticaja korisnika iz inostranstva koji ljeti cirkuliraju kroz našu knjižnicu poželjno je da knjige budu na nekom od raširenih svjetskih jezika (engleskom, španjolskom, njemačkom, francuskom i sl.).

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)