Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 15, 2012

Prvi pljesak 2007

Prvi pljesak 2007

Novo izdanje nekad vrlo popularnog natjecanja «Prvi pljesak» bilo je pun pogodak. Nakon 10 godina u nekoliko dana unaprijed rasprodanoj dvorani kina u Supetru, održan je festival pjevača amatera koji su predstavljali sedam bračkih općina i grad Supetar. Iz osnovnih i nekoliko srednjih škola audicijom su odabrani učesnici festivala koji su pripremili 13 izvedbi popularnih domaćih skladbi uz snimljenu muzičku pozadinu.

Uz vrlo raspoloženog voditelja i gosta večeri Mucala, plesni studio Renata iz Sutivana i dvije gošće pjevačice iz Makarske, bila je ovo u svakom pogledu nezaboravna večer.

Nezaboravna za organizatora koji je bez ikakvog problema usred zime napunio supetarsku kino dvoranu i naišao na dobar odaziv sponzora i svih bračkih općina, nezaboravna za publiku koja je uživala u dobrim izvedbama i ugodnoj, na trenutke i euforičnoj atmosferi, nezaboravna za roditelje, bake, djedove koji su gledali svoje drage sinove, kćeri i unuke kako postaju zvijezde, pa makar i na jednu noć i naravno nezaboravna za mlade izvođače koji su te večeri ostvarili svoje dječačke i djevojačke snove i nastupili na pozornici pod svjetlom reflektora poput njihovih voljenih glazbenih zvijezda i dokazali sami sebi da i oni to mogu!

Svi učesnici zaslužuju veliku čestitku prvenstveno na hrabrosti, a naročito solisti, jer vjerujte, nije lako prvi put u životu izaći na pozornicu pred prepunu dvoranu koja buči, huči i zviždi i otpjevati pjesmu bez pogrešne note i bez da ti se zatrese glas. Nije lako, ali vrijedi truda.

Osjetili su to mladi pjevači poneseni i ispraćeni sa pozornice gromoglasnim pljeskom i skandiranjem i to je ono što se ne zaboravlja i grije srce kroz čitav život.

Svi su sudionici dali sve od sebe, oduševljenje je izazvao prvi nastup večeri Stelle Marinković, iz 1. razreda osnovne škole Nerežišća, zatim odličan nastup mladog Jure Buljevića iz Postira, fantastični glasovi sestara Marije i Anete Matulić također iz Postira, scenski i koreografski profesionalan nastup predstavnica Sutivana Dine Mlinac i Josipe Bojić, najbrojniju podršku publike imao je Milnaranin sa gitarom Jerko Livačić, a veliki pljesak zaslužili su i svi ostali: Fani Martinić, Nikol Jerković, Katija Opačak, Ani Škorić, Nina Marinović, Teo Barhanović, Lucija Brešković, Hrvoje Eterović, Fani i Petra Martinić, Pjera Radić, Iris Antonijević, Marija Štambuk, Martina Kovačić, Dajana Radošević i Loreta Mošić.

Sada dolazimo do onog najljepšeg: ova večer nije imala Pobjednika. Nije bilo glasova publike, nije bilo žirija, nije bilo suza tuge i razočarenja, jer svi su učesnici te večeri na kraju bili pobjednici!
U ovom iskvarenom svijetu željnom nadmetanja, kruha i igara, koji slavi pobjednike, ali samo dok pobjeđuju, a nemilice gazi gubitnike, u svijetu vladavine žute štampe, voajerizma i big brotherizma, svijetu koji sve viže uživa i hrani se tuđim patnjama, nesavršenostima, slabostima, nesrećama i suzama..

U takvom svijetu poremećenih vrijednosti ova su djeca imala priliku da još malo ostanu djeca, jednaka u svojoj želji da daju najbolje od sebe pa koliko to savršeno ili nesavršeno bilo, i da nakon svega ostanu prijatelji. Zbog svega toga veliki pljesak na kraju ovog teksta upućujemo organizatoru Željanu Vrsaloviću.

Veliki foto-album..

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)